Misteriosul de la metrou (partea a 2 a )

image

-Maine, acelasi metrou, aceeasi ora?
Intrebarea lui m-a surprins asa ca fara sa ma gandesc i-am zis DA.
Ne-am luat la revedere si mi-am vazut de problemele pe care trebuia sa le rezolv. In scurt timp mi-am dat seama ca maine nu merg la munca,dar am promis ca merg la metrou. Alta solutie nu aveam decat sa merg sa il anunt si poate sa ne dam intalnire intr-un loc mai frumos.
Am coborat un etaj si am cautat apartamentul 12. Am batut la usa iar in scurt timp imi deschide o doamna. Inalta, frumoasa, blonda si cu forme de amazoana. M-a intreabat ce vreau si cine sunt. O intreb pentru siguranta mea, in caz ca am gresit apartamentul daca aici sta Andrei. Mi-a spus ca da si ce treaba am cu el. In momentul in care mi-a spus DA toata povestea si tot jocul asta cu metroul mi-a provoacat greata. I-am spun ca sunt noua vecina si am sunat pentru ca stau deasupra apartamentului lui Andrei si am vrut sa verific daca are probleme la baie. Am inventat o poveste cum ca vecinul de deasupra mea a uitat apa pornita, iar eu sunt inundata si am venit doar sa il avertizez si sa vad daca si el are probleme. Mi-a spus ca nu, iar in urmatoarea secunda se aude vocea lui Andrei. O striga sa vina in bucatarie.
-Andreea, vin-o sa mancam!
Mi-am luat la revedere si m-am dus in casa total dezamagita. Ziua asta a fost frumoasa la inceput,dar o dezamagire la final.

2 FEBRUARIE 2014

Azi nu am iesit din casa, nu am dus nici gunoiul, nici paine nu am cumparat. Nu voiam sa ies sa dau nas in nas cu Andrei si iubita lui Andreea. Iti vine sa crezi, se potrivesc pana si la nume!Adica la ce oare puteam sa ma astept? Ca Andrei e inceputul unei mari povesti? Ce naiva sunt.. Maine ma duc la munca si cer masina de serviciu,sa nu mai fiu nevoita sa merg cu transportul in comun. Daca s-a dus la metrou ma bucur. Poate dezamagirea lui ca nu am venit e mai mare decat a mea.

3FEBRUARIE 2014

Azi am venit casa cu masina de serviciu. Cat am umblat la portbagaj sa imi iau cumparaturile facute in drum spre casa cineva m-a batut pe umar. M-am intors si in fata mea era Andrei. l-am intrebat fara sa vreau daca cumva ma spioneaza, habar nu am de ce l-am intrebat asta, cred ca am vazut prea multe filme. Mi-a spus ca a dus pe cineva acasa si doar ce a venit. Imediat gandul m-a dus la Andreea si l-am intrebat:
-Duci multe fete seara acasa?
S-a uita la mine nedumerit,de parca nu stia ce intrebam. O facea pe prostul! Dupa ce i-am zis asta dau sa inchid portbagajul si sa intru in scara. M-a oprit la interfon si m-a impiedica sa sun. I-am spun ca nu am chef de glume si vreau sa intru in casa. Tot incercam si nu ma lasa pana am inceput sa tip “Doamnaaa Ioanaaaa”. Foarte matur nu? Dar in preajma lui imi pierd cumpatul. Nu il vedeam pe el, o vedeam pe ea. Cred ca sunt geloasa. Ca sa nu mai tip,mi-a pus mana la gura ,iar cu cealalta mana m-a cupris de mijloc si a spus exact asa:
-Esti o necunoscuta tare nabadaioasa. Nici nu stiu cum te cheama.
I-am luat mana de la gura si i-am spus ca daca nu a avut curaj sa ma intrebe altceva decat cat e ceasul si nu cum ma numesc, e strict problema lui. A urcat scarile impreuna cu mine si s-a oprit la apartamentul sau. Ma privea cum urc la etajul meu ,iar la ultima treapta m-a intrebat de ce nu am venit la metrou azi..
-Nu ai venit la metrou ! De ce?
I-am spus ca am uitat sa il anunt ca acum merg cu masina de serviciu.Mi-a zambit si a intrat in apartament.
Incredibil nu? Sa ma intrebe de ce nu am venit la “intalnire” cand el e cu alta, poate in momentul asta, sub mine,in apartament si se iubesc.

4FEBRUARIE2014

Azi am primit in sfarsit o cheie pentru interfon. Nu mai sunt nevoita sa sun la vecini pentru a intra in scara. Nu asta e important oricum, ci ce a urmat imediat dupa. Doamna Ioana a venit personal sa imi aduca cheia, o doamna foarte draguta si se implica in tot ce e legat de administrare blocului. Trecand peste asta, cat timp am vorbit cu dansa(a refuzat sa intre in casa pe motiv ca se grabea,avand mancarea pe foc,asa ca a ramas pe casa scarii),in tot timpul acesta scurt,cateva minute, sub mine era o galagie destul de mare.Inainte sa vina doamna Ioana,am auzit zgomote dar nu mi-am dat seama ce se intampla. Am incercat sa aflu de la dansa ce se intampla insa in momentul cand am vrut sa o intreb, s-a indreptat spre balustrada aplecandu-se putin peste ea.
-Domnule Andrei, te rog sa incetezi, deranjezi locatarii blocului,iar Maria nu are ce cauta afara,o fata ca ea, trebuie sa fie in casa.
Ceeeeee, pe bune, isi bate joc de mine? Maria?
Imediat ce am auzit numele lui Andrei am tresarit,dar cand am auzit numele Maria,m-am apecat imediat pe balustrata langa doamna Ioana,dar ce sa vad. O multime de lucruri,cineva se muta,aici sau in alta parte,insa pe Maria nu am vazut-o.
Cand m-a vazut Andrei, ma saluta si explica, ca, imediat va termina de bagat mobila si celelalte lucruri in apartament,iar Maria a intrat intre timp in casa.
Ca sa vezi, Maria se muta la el,dar care e treaba cu Andreea atunci?
Doamna Ioana a plecat,iar eu am ramas nedumerita la balustrada.
L-am mai privit pret de cateva clipe pe Andrei si am intrat in casa.
Ziua asta nu s-a terminat totusi aici.
Cand am venit de la munca, cu aproximativ o ora dupa ce am sosit, cineva mi-a batut la usa. M-am uitat pe vizor si era Andrei,cu o tava in mana.I-am deschis si imi spune:
– Buna,Ana!
-De unde ai aflat cum ma cheama?
-Din moment ce ai cheie acum,doamna Ioana s-a ocupat sa iti apara numele si jos la interfon.Numele si numarul apartamentului.
Nu mi-am dat seama in momentul ala, nu m-am gandit la interfon. Nu i-am mai zis nimic. M-am uitat la el si la tava cu 3 cani de ciocolata calda. 3? Noi eram doi..
-Ne primesti?
-Ne? Care ne?
Din spatele lui apare o papusica mica de fata, blonduta, cu parul cretulin si ochii albastrii.
-Ea e Maria,nepotica mea,din partea surorii mele mai mari Andreea.
-Ce prostuta am fost!
-Poftim? De ce? ma intreaba..
I-am spus ca e doar o neintelegere, am luat-o pe Maria in brate si l-am invitat in casa sa ii explic ceea ce credeam..
A.

TO BE CONTINUED..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s